Digilove

Digital inngangsportal

Mitt navn er Aleksander Sveen. Jeg er 25 år og går 3. året Markedsføringsledelse på Handelshøyskolen BI med fordypning i digital markedsføring. Etter videregående valgte jeg å ta en fagutdanning i fotografi, ved det som i dag heter Høyskolen Kristiania. For meg var det her alt begynte.

Interessen ved å se hvordan teknologien endret markedet for fotografene. Hvordan smarttelefonene tok bedre og bedre bilder, og på denne måten gjorde fotografyrket om til en nisje for spesielt interesserte. Selv i dag er det jeg definerer som et av mine beste bilder, tatt med en smarttelefon – iPhone 4, med Instagram filter. Da bildet ble tatt var ikke mobilkameraene i nærheten av å ha den standarden de har i dag. Og her skjedde det – interessen for den digitale transformasjonen begynte å spire.

Selv i dag er det jeg definerer som et av mine beste bilder, tatt med en smarttelefonen – iPhone 4, med Instagram filter.

 

Noen år senere hadde interessen for markedsføring virkelig etablert seg i blodårene, og jeg startet studiene mine ved Handelshøyskolen BI. Gjennom to år har jeg jobbet med en rekke prosjekter ved siden av skolen og etablert et klarere syn på hva som anses som god markedsføring, og hvordan mange burde etablere sterkere digitale relasjoner med kundene sine. Mye har skjedd på få år og en del selskaper har virkelig tatt tak i dette, men jeg mener mye fortsatt kan gjøres og utviklingen av teknologi kommer definitivt ikke til å stoppe. Mange bedrifter vet ikke helt hvordan de skal gå frem og hvor de skal begynne.

Et digitalt nåløye

Et av prosjektene jeg har jobbet tett med de to siste årene er Oslo Busienss Forum. For snart en måned siden tok vi imot tidligere president Barack Obama. Gjennom strategisk digital markedsføring, har de skapt det som kanskje er Norges største næringslivskonferanse. På to korte år, hadde to gründere skapt en plattform, som nå var anerkjent på et internasjonalt plan.

Og hva ligger bak dette? Knallhard jobbing for å få forbrukerne til å bli engasjert i produktet. Oslo Business Forum er avhengig av å jobbe kontinuerlig med dette for å holde engasjementet til forbrukeren fra konferanse til konferanse. Deres målgruppe har ofte ikke overflod av tid til overs, som har tvunget Oslo Business Forum til å jobbe strategisk med sin kommunikasjon. Hovedvekten av denne kommunikasjonen har skjedd gjennom digital markedsføring.

 

«Mobil kommunikasjon bidrar til å møte forbrukeren der han er, utformet på en slik måte at budskapet optimaliseres ut fra begrensende faktorer som små mobile enheter og forbrukerens manglende oppmerksomhet.»

 

Dette skriver høyskolelektor von Ibenfeldt i sin artikkel om mobil markedsføring. Ved å bruke denne metoden i kombinasjon med virkemidler som fremmer viral markedsføring har de lykkes på sin plattform.

Selskapet har nå klart å etablere seg som en seriøs aktør i bransjen. Dette betyr ikke at de kan legge bena på bordet og hvile på blesten rundt Obama besøket. Oslo Business Forum vil i tiden fremover jobbe minst like hardt med sin digitale markedsføring for å forbli relevante. Nye kampanjer går viralt så og si hver dag.

Faren er at den blir like fort glemt som den ble kjent.

 

6 kommentarer til «Digilove»

 1. I needed to thank you for this very good read!!
  I certainly enjoyed every little bit of it. I’ve got you
  bookmarked to look at new stuff you There’s certainly a lot to learn about this topic.
  I love all of the points you’ve made. Ahaa, its nice conversation regarding this post here at this website, I have read all that, so now me also commenting at this place.
  http://foxnews.net

 2. Hi thеre! Ƭhis blog pߋst couldn’t be written much better!

  Looking through this аrtcle remindѕ me of myy previous roommatе!
  He always kept taⅼҝіng about this. I most certainly will send this information to him.
  Pretty suure he’s going to have a reat read. Thanks for sharing! https://hddvdfreak.com/

 3. Hi there! Thiѕ blog post couldn’tbe written muⅽh better!

  Looking through this article rеminds me of
  my previous roommate! He alwаyѕ ket taⅼking aout this.
  I moat cеrtaihly wiⅼl send this іnformation to him.

  Ⲣrettyy sure he’s going to have a great read. Thanks for sharіng! https://hddvdfreak.com/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.